Soorten Zeilringen

Gordijnen op ringen zijn tijdloos en komen daarom altijd weer terug in de mode.
Uw gordijnen aan ringen hangen kan op 2 manieren, namelijk:

  1. Geplooide gordijnen door middel van een ring-clip  aan een ring vastklikken die over een roede schuift.
  2. Ongeplooide gordijnen voorzien van ingestanste metalen zeilringen of ingeklikte kunststof zeilringen die over de roede schuiven.

Gebruik altijd een even aantal ringen zodat de beide zijzomen keurig naar het raam wijzen.

 

Metalen zeilringen
Wij hebben het hier uitsluitend over de grotere zeilringen, dus niet over de kleine nestel-ringen van bijvoorbeeld Prym die door u zelf door middel van -meestal bijgeleverd – gereedschap ingeslagen kunnen worden.

De metalen ringen verkopen wij los per stuk in de standaard maten met een gat van 25, 40 of 65 mm, deze kunnen uitsluitend ingestanst worden door middel van een holpijp en een stempel, andere manieren zijn er niet. Deze gereedschappen zijn vrij prijzig en het werk is vrij secuur en zwaar.


Voor het stansen van deze 3 maten zeilringen hebben wij een prachtige machine waarmee wij de ringen voor u in de gordijnen, yogamatten, zeildoeken, tapijt-stalen enzovoorts kunnen stansen. Een materiaaldikte van 5 mm is geen probleem voor onze machine.
Voorwaarde is wel dat de ring niet te ver van de kant moet komen in verband met de diepte van onze machine.

          

Op de afbeeldingen  vlnr.: ring 25 mm gestanst in een rubber yogamat van 5 mm dik, ring 40 mm in 4 mm dik vilt, ring 40 mm in kant en klare "bouwmarkt-gordijnen" .
 

Het enige wat u hoeft te doen is uw stof aan te leveren voorzien van verstevigingsband. Dit kan vliesband of transparant band zijn maar wij kunnen ook ringen stansen in de kant- en klare bouwmarkt gordijnen die voorzien zijn van band met trekkoorden. Kijk voor confectie tips op onze pagina Instructies voor het confectioneren van uw gordijnstof voor onze zeilringen service.

U bedenkt welke ringen u wenst, besteld alles via de site, samen met “verzekerd retour zenden”( afhalen kan natuurlijk ook), u stuurt uw gordijnen op ( of brengt ze langs), wij stansen de ringen in en sturen uw gordijnen binnen enkele werkdagen verzekerd retour.

Metalen zeilringenband

Dit band is per meter verkrijgbaar in diverse kleuren en 2 standaard maten, namelijk:  

  • 10 cm hoog band met metalen ringen met een gat van 40 mm
  • 6 cm hoog band met metalen ringen met een gat van 25 mm

Het band is aan de achterkant voorzien van een nylon strook waar u uw stof tussen steekt en vast stikt.

 


Kunststof klikringen
Kunststof klikringen dient u zelf in uw gordijnen te plaatsen, u knipt de gaten en klikt de voor- en achterkant van de ringen over de geknipte gaten heen. Deze ringen voldoen prima voor decoratief gebruik ( bijvoorbeeld showbanen) maar voor gordijnen die dagelijks open en dicht geschoven moeten worden adviseren wij de metalen ringen. De maximale stofdikte is ca. 3 mm

 

Ringen aan roede

Uw reeds geplooide gordijnen kunt u ook aan een roede hangen door gebruik te maken van een roede met ringen. Aan de gordijnhaakjes klikt u een ring-clip die u vervolgens aan de roedering kunt bevestigen.

© 2011 - 2024 Zelf gordijnen maken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel